Splošni pogoji poslovanja

Zdravapostelja.si je trgovina, s katero upravlja podjetje MEDIA DOM d.o.o., v nadaljevanju »ponudnik«. Z uporabo spletne strani se strinjate z navedenimi pogoji, zato je zaželeno, da si jih preberete. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu Zdravapostelja.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

Splošni pogoji trgovine Zdravapostelja.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Informacije v času pandemije COVID-19

Trenutno smo, kot vsa podjetja v Sloveniji in v Evropi omejeni z dobavami izdelkov in materialov za izdelke. Kot smo omejeni mi, so tudi naši partnerji. Zaradi izrednih razmer imamo čas dobav in izdelav izdelkov malenkost daljši, kot običajno. Trenutni dobavni rok je 7-14 dni za izdelke, ki jih nimamo pripravljene na zalogi in jih moramo dati v izdelavo. Upamo, da nas razumete.

Za vse informacije in svetovanje smo dosegljivi od pon.-pet. od 10:00 do 18:00 na telefonski številki 01/600 86 63

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Varstvo osebnih podatkov

Trgovina Zdravapostelja.si in Premium klub jamčita za varnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim, oz. nepooblaščenim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Cene

Vse cene v spletni strani Zdeavapostelja.si so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Na artiklu so cene navedene kot Redna cena (običajno določi proizvajalec ali dobavitelj). Cena označena z rdečo barvo pri artiklu, je cena s popustom in velja za plačilo z gotovino, obročnim plačilom ali nakazilom po predračunu na TRR.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena na sedežu prodajalca ali v poslovni enoti.

Načini plačila

Poslovalnica Zdravapostelja.si – GTC in spletna trgovina Zdravapostelja.si nudita načine plačila, ki so opisani na tej povezavi.

Dobava in dostava

Rok dobave izdelka je odvisen od zaloge v našem podjetju ali pri našem dobavitelju oz. proizvajalcu. Ob nakupu ležišč je dobavni rok cca. 4-10 dni, zaradi naročila individualne izdelave. Ležišča in izdelke, ki so na zalogi odpošljemo takoj naslednji dan. Dobava žepkastih vzmetnic je cca. 14 dni. V primeru naročila materialov se lahko zavleče na 3-4 tedne. Za dobavo nas lahko kontaktirate na telefon: 01/600 86 63 ali preko e-pošte: [email protected]. Za ostale artikle nas prosimo kontaktirajte in odgovorili vam bomo karseda hitro.

Vračilo izdelka

Trgovina Zdravapostelja.si vam nudi pravico do odstopa od nakupa. V roku 14 dni je zakonsko predpisano, da je potrebno pisno sporočiti, da odstopate od nakupa, nato pa blago vrniti v roku 30 dni.

Pomembno:

Vrnjen izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, netestiran in v nespremenjeni količini. Prav tako mora biti izdelek vrnjen v originalni embalaži z vsemi priročniki in garancijo. Pri vračilu naj bo priložena tudi kopija računa in številka vašega TRR. Za vračilo kupnine, gotovine ne izplačujemo. Po pregledu izdelka vam bomo v najkrajšem možnem času kupnino vrnili, najkasneje pa v roku 30 dni.
V primeru, da je izdelek nerabljen in odprt iz originalne embalaže oz. kupec ne more izdelka vrniti z originalno embalažo, se obračuna ponovni strošek pakiranja 20 eur na kos. Obračuna se tudi znesek stroška poštnine, ki je nastal zaradi brezplačne dostave, ki je odvisen od teže in velikosti izdelka. Če je kupec naročil izdelek in je bila zaračunana dodano poštnina, se znesek poštnine ne povrne. Povrne se samo znesek naročenega artikla. V kolikor bi želeli vrniti izdelek plačan z plačilno oz. kreditno kartico ali paypalom, plačanih provizij ne vračamo. Vrne se osnovni znesek, pri karerem se odračuna provizija, ki je nastala zaradi izbranega načina plačila.

Pri vračanju izdelka ponudnik ne krije stroškov pošiljanja, ampak kupec. Razen v primerih kjer, je ponudnik odgovoren za napako. Prav tako paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo izdelka pa ni možno v naslednjih primerih oz. ima ponudnik pravico zaračunati primerno odškodnino, če se tako odloči:

 • je izdelek rabljen ali pa so vidni sledovi uporabe
 • je embalaža ali izdelek poškodovan, umazan, ni originalne embalaže in ostalih potrebnih dodatkov
 • izdelkih narejenih oz. dobavljenih po naročilu

Možnost vračila izdelka ni namenjeno temu, da bi kupec izdelek testiral 14 dni nato pa ga vrnil, je samo garancija, ker si izdelka niste mogli fizično ogledati pred nakupom, da če vam ni všeč ga lahko vrnete. Se pravi, pazljivo odprite embalažo, oglejte si izdelek, v kolikor vam ni všeč ga previdno zapakirajte in vrnite nazaj na naš naslov. Glede nakupa ležišč ni možnega vračila kupnine, ker se ležišča izdelajo po naročilu kupca. Ležišča ni možno odpreti brez poškodovanja embalaže. Ob nakupu vam svetujemo, da se oglasite v naši poslovalnici in testirate ležišče, kot razstavni eksponat, ali si ogledate vzorec izdelka pri tem vam bomo pa tudi lahko svetovali kaj bi za vas najbolj ustrezalo, da se lažje odločite za nakup.

Poškodovani paketi

Trgovina Zdravapostelja.si pošilja pakete s pošto Slovenije ali kurirskimi službami DPD in GLS. Vsi paketi so zavarovani. Če se zgodi, da prejmete poškodovan paket, le tega reklamirajte pri kurirski službi, ki je dostavila paket, o tem pa obvestite tudi nas, da zadevo skupno rešimo v najkrajšem možnem času.

Naslov za vračilo paketa: MEDIA DOM d.o.o., PE Zdravapostelja GTC, Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče

Garancija

Vsi izdelki v Trgovini Zdravapostelja.si imajo garancijo. Ta je navedena na garancijskem listu. Garancija je zagotovilo proizvajalca, da bo izdelek v času garancije deloval brez napak ob pravilnem ravnanju. Če kljub temu pride do napake, bo pooblaščen servis izdelek brezplačno popravil najkasneje v roku 45 dni po prejetju izdelka na servis. Po preteku tega roka bodo izdeleki zamenjani z enakim novim brezhibnim izdelkom. V primeru, da pokvarjeni izdelek ni identično zamenljiv ga bodo zamenjali z najmanj enakovrednim izdelkom. Če tudi to ni mogoče, pooblaščen servis izda »izjavo o nepopravljivosti«. Na podlagi sledeče izjave vam izdamo dobropis na podlagi katerega si lahko iz naše ponudbe izberete nov izdelek v enaki vrednosti, kot je bila vrednost nakupa izdelka z napako.

Garancijski list je v večini primerov priložen samemu izdelku oz. paketu. Na njem je naveden pooblaščen servis in garancijski rok. Garancijo lahko uveljavljate neposredno pri pooblačenem servisu ali pri nas. Priporočamo pa, da garancijo uveljavljate neposredno pri pooblaščenem servisu, saj je takšen postopek hitrejši vsaj za nekaj dni.

Pri pošiljanju na servis priložite paketu kopijo računa, garancijski list in kratek dopis z opisom napake. Dopišite pa tudi kontaktne podatke.

Odgovornost-prodajalca

Trgovina Zdravapostelja.si se trudi zagotoviti pravilnost vseh podatkov na strani, žal pa zaradi stalnega spreminjanja cen, dnevnih menjav izdelkov lahko pride tudi do napake. Zato si pridružujemo pravico do spremembe cen in konfiguracij brez predhodne najave, pridružujemo si pravico do napak v cenah, pomot, tehničnih sprememb, možnost dobav, sprememb postopkov. Slike, ki so objavljene v spletni trgovini so lahko simbolične. Pridružujemo si pravico do stornacije naročila brez obvestila v kolikor je ta nepopolno izpolnjen (napačen telefonski kontakt, e-pošta, naslov za dostavo itd.). Za naročila nižja od 50 EUR je običajno potrebno plačilo po “predračunu”. V kolikor kupec ne prevzame naročenega blaga, si pridružujemo pravico, da poravna stroške, ki so pri tem nastali. Za morebitne napake se iskreno opravičujemo.

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – GDPR

 1. Podatke, ki jih zbiramo:
 • Ime in Priimek, Naslov, telefonsko številko in elektronski naslov
 • IP številko oz. naslov iz katerega stranka dostopa do spletnega mesta
 • Datum in časa dostopa obiska spletnega mesta
 1. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je v primeru naročila (pogodbe – nakupa na daljavo) , kar pomeni , da stranka privoli v osebno privolitev obdelave podatkov.
 2. Osebni podatki se obdelujejo za namen komuniciranja po e-pošti, sms-u ali telefonu z namenom obdelave naročila, odgovora na posameznikovo vprašanje ali povpraševanje.

IP naslov ter datum in čas obiska spletnega mesta se obdelujejo zaradi preprečevanja zlorab.

 1. Vpisane osebne podatke pri naročilu hranimo toliko časa dokler lahko zdravapostelja.si in posameznik drug proti drugemu uveljavljata pravne zahtevke na podlagi sklenjene pogodbe oz. pet let od prenehanja veljavnosti pogodbe.

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

 1. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, posameznik osebnih podatkov ni dolžan posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posreduje ne more prejeti blaga, storitev ali odgovora na svoje vprašanje, ter informacij o novostih na spletni strani. Katere podatke je potrebno posredovati je navedeno pri posameznem spletnem obrazcu.
 2. Osebnih podatkov posameznikov ne posredujemo nepooblaščenim osebam, razen tistim, ki izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov, na podlagi pisne pogodbe z www.zdravapostelja.si spletno trgovino (Media dom d.o.o.).

Pogodbeni izvajalci, ki jim posredujemo osebne podatke so:

 • Računovodski servis (APEN AS računovodske in poslovne storitve d.o.o.)
 • Dostava paketov (Pošta Slovenije d. o. o., DPD, kurirska in paketna distribucija, d.o.o.)
 • Posredovanje kreditne dokumentacije za nakup preko kredita Sberbake (Sberbank banka d.d.)

Pogodbeni obdelovalci, smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljalčevih (www.zdravapostelja.si) navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabljati za druge namene.

Spletna trgovina www.zdravapostelja.si in uporabniki osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein) in v mednarodne organizacije, razen v ZDA – vsi pogodbeni obdelovalci v ZDA so vključeni v program Privacy Shield.

 1. Posameznik ima glede osebnih podatkov naslednje pravice:

Pravica, da od www.zdravapostelja.si kadarkoli zahteva:

 • Potrditev ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki
 • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije (namen obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabnike ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki)
 • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki ki jo določi sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in posameznik ne zahteva drugače se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahteva posameznik lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

Popravek netočnih osebnih podatkov

Omejitev obdelave, kadar:

 • posameznik oporeka točnosti osebnih podatkov in sicer za obdobje ki upravljavcu zdravapostelja.si omogoča preveriti točnost osebnih podatkov.
 • Je obdelava nezakonita in nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega posameznik zahteva omejitev njihove uporabe.
 • Upravljalec Zdravapostelja.si podatkov ne potrebuje več za namene obdelave jih pa posameznik potrebuje za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov
 • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru kadar posameznik prekliče privolitev za obdelavo osebnih podatkov
 • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da posameznik te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga prvotni upravljavec pri temu oviral
 • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja
 • Da za posameznika ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanje profilov, ki ima pravne učinke v zvezi s posameznikom ali na podoben način nanj znatno vpliva, če so izpolnjenje predpostavke iz člena 22. splošne uredbe o varstvu podatkov
 • Pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši splošno uredbo o varstvu podatkov. Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si
 1. Privolitev je možno kadarkoli preklicati s poslano zahtevo na [email protected] . Po preklicu privolitve bo upravljavec www.zdravapostelja.si podatke učinkovito izbrisal ali anonimiziral , tako da podatkov ne bo več mogoče povezati s posameznikom.

Po preklicu privolitve posamezniku ne bomo več mogli zagotavljati storitev za izvedbo katerih potrebuje osebne podatke glede katerih je posameznik preklical privolitev.

 1. Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljana pravic v zvezi z osebnimi podatki naslovi v pisni obliki in sicer na [email protected] .

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljana pravic v zvezi z osebni podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec www.zdravapostelja.si mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebni podatki odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in naj pozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

 1. Upravljavec www.zdravapostelja.si izvaja ustrezne organizacijske in tehnične ukrepe za varovanje osebnih podatkov, ki so prilagojeni tveganjem, ki jih obdelava osebnih podatkov predstavlja. Navedeni ukrepi so opredeljeni v pravilniku o varstvu osebnih podatkov.
 2. Več informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko dobite v Pravilniku o zasebnosti.

Ekipa Spletne trgovine www.zdravapostelja.si (Media dom d.o.o.) spoštuje vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), zato na spletni strani www.zdravapostelja.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov nam lahko pišete na [email protected]

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo

Kontakti:

Želimo vam, da si zagotovite obilo lepih nakupov in zdravega spanja z nami.

MEDIA DOM d.o.o.
Ljubljanska cesta 80A, 1230 Domžale
Davčna številka: SI 42777534
Matična številka: 7019548000